Om oss


Generelt om barnehagen

I barnehagen har vi mange rom med ulike formål, som puterom, jungelrom, kjøkken med formingsmuligheter, stort oppholdsrom med lekekjøkkenkrok, krok med ribbevegg, flere sofa til å sitte og se i bøker på, ganger til tumlelek og et stort stellerom.


Ute har vi en spennende lekeplass med både sandkasse, sklier, dissestativ og et variert tumle område der barna får utfoldet seg motorisk. Vi har mange bær og frukttrær ute i barnehagen som barna får plukke av og spise til det er tomt, og de bruker også trærne i leken sin. 

Turmål i nærområdet

Vi går på tur til fjøra i Olsvika og leter etter krabber/fisker og skjell, og det synes barna er spennende. Vi benytter kunstgressbanen her i Olsvika til lek med ball og andre tumle aktiviteter, og der får barna også blåse såpebobler og det er stor stas å fange de.


Vi har en Ole Brumm skog i nærmiljøet som vi besøker ofte der barna får klatre i stige og lete etter småkryp og andre spennende ting. Her tegner vi alltid med kritt på veien og etterlater oss synlige spor på at vi har hatt det hyggelig.


Vi har også noen hester som bruker å beite nede ved fjøra, og de besøker vi så ofte vi kan slik at barna får klappet de og gi de litt brød og gress. Vi har også en lekeplass i nye byggefeltet som vi ofte besøker, der barna får disse og leke i sandkassen. Når været tillater det spiser vi som oftest lunsjen vår på tur. Etter at dyrebutikken flyttet nærmere oss har vi i det siste tatt noen turer dit så barna får se på fisker, fugler, kaniner, mus, rotter, hamstere mm. 


I tillegg har vi fast på våren en busstur til Akvariet i Ålesund for de eldste barna og en tur til Barnas Lekeland for de minste barna.